[/caption] " /> Fiskejournalen nummer 5 – nu i butik! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalen nummer 5 – nu i butik!

Nya numret av Fiskejournalen är späckat med äventyr, tips och inspirerande läsning. (Foto: Martin Falklind (Omslag), P-O Johannesson)

Fiskejournalen nummer 5 finns nu i butikshyllorna. Som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Du kan bland annat läsa om en grymt bra jiggtektik för abborre och hänga med på ett extremt havsfiske från oljeplattform.
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt, Sanna Fiskehistorier och Recordfisken. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar. Populära flugfiskeskolan går in i del två, denna gång avslöjas tips och trix för sjöfiske. Vår medarbetare Kalle Bergdahl bjuder på en guide till hur du fångar din första lax och P-O Johannesson lurar vårgäddor med metoden vertikalfiske.
Detta och mycket mer hittar du i Fiskejournalen nummer 5.
Här kan du smygtitta i senaste numret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta