Fiskejournalen nummer 9 finns nu att köpa i en butik nära dig. Och som om inte det vore nog så får du som handlar ett lösnummer dessutom Allt om flugfiske nummer 3 på köpet. Du får med andra ord hela 189 sidor fiskeläsning för ynka 79 kronor. " /> Köp nya Fiskejournalen nr 9 och få extra tidning på köpet! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Så här ser nya FIskejournalen nummer 9 ut. Allt om flugfiske nummer 3 följer dessutom med helt utan kostnad.Tidningen finns i en butik nära dig!
Köp nya Fiskejournalen nr 9 och få extra tidning på köpet!

Fiskejournalen nummer 9 finns nu att köpa i en butik nära dig. Och som om inte det vore nog så får du som handlar ett lösnummer dessutom Allt om flugfiske nummer 3 på köpet. Du får med andra ord hela 189 sidor fiskeläsning för ynka 79 kronor.
Läs Tomas Edenfeldts artikel om ”speedfiske efter höstgädda”. Något för dig som vill ta gäddfisket till en ny nivå. Är du kanske mer intresserad av mete  kan du läsa del två av Nicka Hellenbergs artikelserie ”Grunderna i mete”.  I nya numret av Fiskejournalen får du dessutom följa med flugfiskaren Bo Nettelbladt på popperfiske efter abborre. Nöjer du dig inte med mindre flugpopper så kan du följa med redaktionen till Panama, där man använder betydligt större ytbeten. Läs nya galna fiskehistorier i vår återkommande serie Sanna fiskehistorier och florera i nya heta tips under klassikern – Fisketipset.

Och som inte det vore nog så får du som handlar ett lösnummer dessutom Allt om flugfiske nummer 3 på köpet.

Detta och mycket mer finner du mellan omslagen i nya Fiskejournalen nummer 9. I en butik nära dig. För dig som vill ha tidningen tidigare än alla andra och dessutom direkt i brevlådan har vi nu följande ERBJUDANDEN.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta