Varsågoda! Med anledning av den situation som råder just nu med social distansering och extra mycket tid i hemmet har vi på Fiskejournalen och Allt om Flugfiske satt ihop ett digitalt magasin för att förgylla tiden för alla fisketokar. " /> Fiskejournalen och Allt om Flugfiske bjuder på fiskeläsning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Varsågod! Här har du 144 sidor gratis fiskeläsning!
Fiskejournalen och Allt om Flugfiske bjuder på fiskeläsning

Varsågoda! Med anledning av den situation som råder just nu med social distansering och extra mycket tid i hemmet har vi på Fiskejournalen och Allt om Flugfiske satt ihop ett digitalt magasin för att förgylla tiden för alla fisketokar.
Vi bjuder helt enkelt på några godbitar från åren som har gått och kallar magasinet för Fiskeglädje. Oavsett om du fiskar i samma utsträckning (fast med längre avstånd till fiskekompisen) som innan, eller är en av alla som bör isolera sig, hoppas vi att dessa 144 sidor skänker dig lite extra fiskeglädje.
– Just nu behöver vi lite extra glädje, och det här är ett sätt att ge något tillbaka till alla fiskevänner i den här speciella tillvaron, hälsar chefredaktör Anders Holm.

…hoppas vi att dessa 144 sidor skänker dig lite extra fiskeglädje.

Klicka här för att öppna magasinet.

Ps. Kom ihåg att det kan förekomma inaktuella uppgifter och annonser i den här bilagan.

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta