Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalen på EFTTEX

Folket strömmar till EFTTEX-mässan i Amsterdam för att kolla in årets nya prylar. (Foto Mathias Larsson)

Idag slogs dörrarna upp för Europas största sportfiskemässa. Givetvis är Fiskejournalen på plats för att kolla in heta nyheter, träffa kollegor och delta i juryn som utser årets coolaste fiskeprylar.
Den berömda EFTTEX-mässan rullar in på sitt 31:a år. Likt alla föregående år är mässhallarna fyllda till bredden med nya prylar som snart sitter i händerna på sportfiskare världen över.EFFTEX-mässan är en ambulerande mässa som detta år har sitt fäste i kanalstaden Amsterdam. Mässan är till för branschfolk och de som ställer ut är ”gamla” hederliga varumärken som Rapala, Shimano och Daiwa. Mässhallen har dock gott om plats för nya spännande innovatörer som vill etablera sig. Fiskejournalen är här dels för att rapportera för er läsare, samt delta i den anrika juryn där årets fräckaste sportfiskeprylar ska utses.
Mer läsning om mässan finner du på www.angling-international.com
Mathias Larsson och Håkan Otterberg

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta