Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong) Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)[/caption] " /> Fiskejournalen på Forshagaakademin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalen på Forshagaakademin
Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

I veckan höll Fiskejournalen en mediadag på Forshagaakademin i Värmland. Nästan hundra fiskeelever var närvarande och temat för dagen var hur man kan använda media för att få fram sitt budskap.
Idag kan vem som helst med små medel ta hjälp av den nya tekniken och nätet för att exponera sig själv och marknadsföra sin verksamhet. Men det finns också många fällor för den som ger sig ut i mediabruset.
Mathias Larsson, Martin Falklind och Maria Ålander från Fiskejournalen berättade om sina erfarenheter från media och försökte ge tips och råd till de vetgiriga fiskeeleverna.
– Det är viktigt att tänka sig för innan man lägger ut saker. När bilder, kommentarer eller inlägg väl är därute, är de svåra att sudda bort, säger Mathias Larsson.

– Men samtidigt har eleverna idag möjligheter som är fantastiska. Sköter de korten rätt, kan de redan nu grunda för sin sportfiskekarriär genom att blogga, göra filmer och skriva bra inlägg på nätet.

Bådar gott för framtiden
Forshagaakademin, som ligger två mil norr om Karlstad, har både ett Sportfiskegymnasium och en Yrkeshögskola som utbildar fiske- och jaktguider. Mediadagen riktade sig till samtliga årskurser och var minst lika givande för Fiskejournalens representanter som för eleverna själva.
– Det är viktigt för oss att få komma ut och träffa de killar och tjejer som är branschens framtid. Av vad vi såg denna dag, jag konstatera att det bådar gott, säger Martin Falklind.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
58 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta