Fiskejournalen på Forshagaakademin

Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

I veckan höll Fiskejournalen en mediadag på Forshagaakademin i Värmland. Nästan hundra fiskeelever var närvarande och temat för dagen var hur man kan använda media för att få fram sitt budskap.
Idag kan vem som helst med små medel ta hjälp av den nya tekniken och nätet för att exponera sig själv och marknadsföra sin verksamhet. Men det finns också många fällor för den som ger sig ut i mediabruset.
Mathias Larsson, Martin Falklind och Maria Ålander från Fiskejournalen berättade om sina erfarenheter från media och försökte ge tips och råd till de vetgiriga fiskeeleverna.
– Det är viktigt att tänka sig för innan man lägger ut saker. När bilder, kommentarer eller inlägg väl är därute, är de svåra att sudda bort, säger Mathias Larsson.
– Men samtidigt har eleverna idag möjligheter som är fantastiska. Sköter de korten rätt, kan de redan nu grunda för sin sportfiskekarriär genom att blogga, göra filmer och skriva bra inlägg på nätet.

Bådar gott för framtiden
Forshagaakademin, som ligger två mil norr om Karlstad, har både ett Sportfiskegymnasium och en Yrkeshögskola som utbildar fiske- och jaktguider. Mediadagen riktade sig till samtliga årskurser och var minst lika givande för Fiskejournalens representanter som för eleverna själva.
– Det är viktigt för oss att få komma ut och träffa de killar och tjejer som är branschens framtid. Av vad vi såg denna dag, jag konstatera att det bådar gott, säger Martin Falklind.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...