Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Holm
Foto: Getty Images
Fiskejournalen söker journalist

Jakt & Fiskejournalen AB söker en vikarierande journalist till tidningen Fiskejournalen. Du kommer jobba både med webbnyheter och print.

Jakt & Fiskejournalen AB söker en vikarierande journalist till vårt kontor på Hedeforsbruk i Stenkullen. På redaktionen görs tidningarna Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten, Jaktjournalen och Allt om flugfiske. Därmed samlar vi Sveriges största fristående jakt- och fisketidningar under ett tak. Du kommer att jobba med Fiskejournalen.

Om rollen:
Du kommer driva nyhetsarbetet på fiskejournalen.se. Du letar nyheter, genomför telefonintervjuer och publicerar på webb.
Tillsammans med chefredaktören planerar du också magasinet och skriver texter även för print.

Vem söker vi?
Du har journalistutbildning eller motsvarande. Du har ett intresse för sportfiske och är naturligt nyfiken på omvärlden. Tjänsten passar dig som är ansvarstagande och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Du besitter en god kommunikativ förmåga och har en lösningsorienterad läggning. Du har lätt till samarbete och har eget driv och initiativkraft.

Utbildning/erfarenhet
Du har journalistutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet.
Du kan bildbearbetningsprogram och CMS motsvarande WordPress.
Du är bekväm med sociala medier.
Du har ett intresse för sportfiske.

Vi erbjuder ett vikariat på 100% med start snarast och som löper minst till sista mars med möjlighet till förlängning.
Vi gör löpande urval och välkomnar därför din ansökan snarast, dock senast den 15 november.
Ansökan skickas till ansvarig utgivare: daniel.sanchez@svenskamedia.se
Läs mer om våra titlar på: jaktochfiskejournalen.se

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta