Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalen som språkbildare

David JR Diaz och pappa David bildar fisketeamet Equipo Tiburon. (Gäddan på bilden är ej den som anmäldes till 100-klubben)

David Diaz flyttade till Sverige från Chile för tio år sedan. När han såg ”Jakten på gammelgäddan” fastnade han för gäddfiske och konsumerade alla artiklar i Fiskejournalen, nummer efter nummer. Ett bra sätt att lära sig svenska, som David uttrycker det. Uppenbarligen har blivit duktig på gäddfiske också, då han nu anmäler en gädda till 100-klubben.
Svenska anses av många vara bland det svåraste språket att lära sig. En något oortodox metod är att masskonsumera Fiskejournalen och se filmen Jakten på gammelgäddan om och om igen. Precis så gjorde David Diaz efter att han flyttat från Chile till Sverige år 2002.
– Det var väldigt nyttigt för att förbättra mitt språk. Jag lärde mig till exempel skillnaden mellan trekrok och dragkrok, säger Daniel skämtsamt.
Tillsammans med sonen David JR bildar han fisketeamet ”Equipo Tiburon”, som betyder Team Hajen på svenska. Nyligen blev pappa David medlem i 100-klubben och nu bankar sonen David JR på porten för medlemskap.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta