Nicka Hellenberg tar tempen på årets Sportfiskemässa.[/caption] " /> Fiskejournalen tar tempen på årets Sportfiskemässa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskejournalen tar tempen på årets Sportfiskemässa
Nicka Hellenberg tar tempen på årets Sportfiskemässa.

Nicka Hellenberg tar tempen på årets Sportfiskemässa.

Med nytt besöksrekord på hela 14 800 personer stänger nu Elmiamässan dörrarna. Sportfiskemässan 2015 är inget annat än en succé på alla sätt. Men vad tycker våra utställare om årets mässa? Fiskejournalens Nicka Hellenberg snodde åt sig en mick för att kolla vad utställarna tyckte om årets mässa.

httpv://youtu.be/jK0Xpl6wPss

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta