Nu vänder vi blad och plockar fram almanackan för 2019. Januari och februari är högtid för dem som planerar fiskeresor till sommaren, men Fiskejournalen vill även tipsa om tre spännande evenemang de närmaste månaderna som ni måste boka in i kalendern. " /> Fiskejournalen tipsar: Mässorna ni inte får missa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Snart är det äntligen dags för Sportfiskemässa igen.
Fiskejournalen tipsar: Mässorna ni inte får missa

Nu vänder vi blad och plockar fram almanackan för 2019. Januari och februari är högtid för dem som planerar fiskeresor till sommaren, men Fiskejournalen vill även tipsa om tre spännande evenemang de närmaste månaderna som ni måste boka in i kalendern.

1) 9 februari. Båtmässan i Göteborg är ett måste för fiskeintresserade, speciellt i år då det blir extra stort fokus på fiske. Det kommer att finnas en egen sportfiskeavdelning och ett fullspäckat scenprogram om sportfiske.

2) 23-24 februari, Bait Bash i Karlstad. Arrangörerna bakom populära Sun City Predator Show går vidare med ett nytt koncept. Den mässan lades ned för några år sedan, men ur askan reser sig nu Bait Bash. Läs mer på deras Facebook.

3) 29–31 mars, Sportfiskemässan i Jönköping. Ja, såklart ska du bege dig dit, gärna i goda vänners sällskap. Men skynda dig, eftersom biljetterna redan har släppts. Mer info hittar du här!

4) 27 april, Skellefteå. Fiskefesten. Mässan som hölls på Skellefteå Folkpark i fjol blev precis den succé man hoppats på, och till mångas glädje blir det alltså en uppföljning, och enligt arrangörerna kommer den både att vara större och innehålla spännande nyheter. Gå in på deras Facebook-sida om du vill veta mer.

Läs mer om Sportfiskemässan:

Agneta lockar med gratis spö på Sportfiskemässan

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta