Så här ser årets påskägg ut, lite kantigt kanske - men jäkligt mycket roligare än skumägg och chokladhönor. Så här ser årets påskägg ut, lite kantigt kanske - men jäkligt mycket roligare än skumägg och chokladhönor.[/caption] " /> Fiskejournalens påsktävling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskejournalens påsktävling
Så här ser årets påskägg ut, lite kantigt kanske - men jäkligt mycket roligare än skumägg och chokladhönor.

Så här ser årets påskägg ut, lite kantigt kanske – men jäkligt mycket roligare än skumägg och chokladhönor.

Häng med och tävla i Skittfiske och Fiskejournalens påsktävling. Varje dag under påskens fem dagar tävlar vi ut en riktigt fin haspelrulle, svarar du rätt på dagens fråga kan rullen bli din. Alltså fem dagar påsk — vinstchans varje dag!
Vem har inte lust att berika sin fiskeutrustning med en ny fin haspelrulle som passar lika bra för havsöring och regnbåge som till gäddfiske?! Abu Garcia Revo S40 har ett snyggt och stilrent yttre dessutom har insidan berikats med senaste tekniken. Rullen är tillverkad för att verka tillsammans med de moderna superlinorna — en rulle för dagens sportfiskare med dagens krav på utrustning helt enkelt. Varje dag från och med skärtorsdagen till annandag påsk har du fem nya chanser att vinna.
Här hittar du tävlingen och mer information.
Mathias Larsson

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta