Sommarbilder med #FJsommar

Vi på Fiskejournalens redaktion hoppas att alla haft en bra, rolig, härlig, spännande eller skön sommar. För att få reda på hur just du haft det bad vi om bildbevis genom mobilappen Instagram. Här kommer några utvalda bilder från hashtagen #FJsommar.

Vi bad våra följare på Instagram att ladda upp bilder från sitt sommarfiske och tagga bilden med #FJsommar. Och här spelar det ingen roll om det handlar om en fin, ful eller rolig fångst. Eller bara en vacker bild, vi vill se allt.
Fyra bidrag vinner beten från Westin och några får ett litet tröstpris. Dessutom visar vi här några fler bilder. Totalt har vi fått ta del av över 200 olika sommarupplevelser och håll utkik, några publiceras kanske i tidningen. Glöm inte följa oss på Instagram (@fiskejournalen).

Vinnarna av Westin-beten:

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.44.02
Foto publicerat av Robin Wallberg (@rwallberg).


Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.45.48
Foto publicerat av Martin & Andreas (@teamgaddstorm).

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.59.49
Foto publicerat av @a_stromberg93.

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.52.37
Foto publicerat av Rasmus Gustav och Jesper Dennis (@team_starfish).

Tröstpriser går till:

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.49.08
Foto publicerat av @jvitblom.

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.54.38
Foto publicerat av Kalle Rosensköld (@betesboxen).

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 14.57.20
Foto publicerat av Jörgen Karlsson Fisketok (@jfk7401).

Än en gång – det har varit kul att ta del av era sommarupplevelser! Och det är såklart fritt fram att fortsätta fylla på under hashtagen #FJsommar. Här kommer några fler sommarupplevelser:


Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...