Den internationellt kände fiskefotografen och Blinkermedarbetaren Rudy van Duijnhoven har i veckan besökt södra Sverige för att göra reportage och fiska. Den här gången testade han regnbågsfisket i ett par välmeriterade vatten. " /> Fiskekändis på Sverigebesök | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rudys framgångsrika fiske lär så småningom resultera i ett reportage i fiskemagasinet Blinker.
Fiskekändis på Sverigebesök

Den internationellt kände fiskefotografen och Blinkermedarbetaren Rudy van Duijnhoven har i veckan besökt södra Sverige för att göra reportage och fiska. Den här gången testade han regnbågsfisket i ett par välmeriterade vatten.

Rudy van Duijnhoven är en passerade flugfiskare som flera gånger varit i Sverige för att fiska efter storgäddor i Blekinges skärgård. Vid det här besöket var dock förutsättningarna för gäddfiske inte optimala, så tillsammans med guiden Kenneth Svensson beslöt sig Rudy i stället för att testa regnbågsfisket i Sunnedam och Klavreström.
I Sunnedam, nära Knäred, krokade Rudy ett femtontal bågar, varav merparten låg i viktspannet 2-3 kilo med en toppfisk på dryga 4 kilo. I Klavreström finns det ännu större fisk och där fick Rudy känna på en regnbåge som uppskattades till 6-7 kilo innan den fick simma tillbaka.

Rudy är en experimenterande fiskare som prövade olika flugor och presentationer, samt inte minst att finna rätt fiskedjup. Det gjorde han så framgångsrikt att han överträffade de lokala fiskarna. Resultatet lär bli ett reportage i stora, tyska fiskemagasinet Blinker.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta