Den internationellt kände fiskefotografen och Blinkermedarbetaren Rudy van Duijnhoven har i veckan besökt södra Sverige för att göra reportage och fiska. Den här gången testade han regnbågsfisket i ett par välmeriterade vatten. " /> Fiskekändis på Sverigebesök | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rudys framgångsrika fiske lär så småningom resultera i ett reportage i fiskemagasinet Blinker.
Fiskekändis på Sverigebesök

Den internationellt kände fiskefotografen och Blinkermedarbetaren Rudy van Duijnhoven har i veckan besökt södra Sverige för att göra reportage och fiska. Den här gången testade han regnbågsfisket i ett par välmeriterade vatten.

Rudy van Duijnhoven är en passerade flugfiskare som flera gånger varit i Sverige för att fiska efter storgäddor i Blekinges skärgård. Vid det här besöket var dock förutsättningarna för gäddfiske inte optimala, så tillsammans med guiden Kenneth Svensson beslöt sig Rudy i stället för att testa regnbågsfisket i Sunnedam och Klavreström.
I Sunnedam, nära Knäred, krokade Rudy ett femtontal bågar, varav merparten låg i viktspannet 2-3 kilo med en toppfisk på dryga 4 kilo. I Klavreström finns det ännu större fisk och där fick Rudy känna på en regnbåge som uppskattades till 6-7 kilo innan den fick simma tillbaka.

Rudy är en experimenterande fiskare som prövade olika flugor och presentationer, samt inte minst att finna rätt fiskedjup. Det gjorde han så framgångsrikt att han överträffade de lokala fiskarna. Resultatet lär bli ett reportage i stora, tyska fiskemagasinet Blinker.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta