Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskekrokar från A till Ö

Det tillverkas tusentals olika varianter av fiskekrokar runt om i världen. I senaste Fiskejournalen hittar du en artikel fullproppad med krokfakta. (Foto: Mathias Larsson)

Har du gått vilse i krokdjungeln eller har du insett att de små detaljerna ofta är avgörande. Då ska du ta en titt i senaste Fiskejournalen. Där lotsar vår medarbetare Geir Sivertzen dig till rätt krok – vid rätt tillfälle.
Det finns omkring 135 fabriker i världen som spottar ut astronomiska mängder olika fiskekrokar varje dag. I Fiskejournalen nummer 6 hjälper vår krokexpert dig att hitta rätt i krokdjungeln. Du får en historisk tillbakablick och pedagogisk fakta om fiskekroken – den inte helt oviktiga detaljen i vårt fiske. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta