Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskekrokar från A till Ö

Det tillverkas tusentals olika varianter av fiskekrokar runt om i världen. I senaste Fiskejournalen hittar du en artikel fullproppad med krokfakta. (Foto: Mathias Larsson)

Har du gått vilse i krokdjungeln eller har du insett att de små detaljerna ofta är avgörande. Då ska du ta en titt i senaste Fiskejournalen. Där lotsar vår medarbetare Geir Sivertzen dig till rätt krok – vid rätt tillfälle.
Det finns omkring 135 fabriker i världen som spottar ut astronomiska mängder olika fiskekrokar varje dag. I Fiskejournalen nummer 6 hjälper vår krokexpert dig att hitta rätt i krokdjungeln. Du får en historisk tillbakablick och pedagogisk fakta om fiskekroken – den inte helt oviktiga detaljen i vårt fiske. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta