[/caption] " /> Fiskeläger för kvinnor och barn i Kalix | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskeläger för kvinnor och barn i Kalix

Sportfiskarna satsar på fler kvinnor och barn på fiske. (Foto: Marie Wiman)

Sportfiskarna arrangerar ett fiskeläger för kvinnor och barn 5-7 oktober i Kalix.
Lägret riktar sig till fiskeintresserade tjejer över 18 år som vill lära sig mer om sportfiske tillsammans med barn. Barn i detta fall kan vara ens eget eller en ung fiskekompis.  På lägret lär man sig fiskets grunder och erfarna instruktörer lär ut olika fiskemetoder rent praktiskt, som kastteknik och fiskeknep.
Fler kvinnor och barn på fiske
Metodiklägren är en del av projektet Framtidens Sportfiskare som syftar till att främja att fler barn och unga kommer ut på fiske. Fler barn kan komma ut på fiske om fler tjejer, exempelvis mammor, mostrar, fastrar, mormödrar och goda grannar, lär sig mer om fiske och på egen hand tar med ett barn på fiske. Därför erbjuder Sportfiskarna ett fiskeläger för tjejer och barn där man får fiska tillsammans och gemensamt lära sig grunderna.
Naturskönt boende och god mat
Lägret som hålls på den mycket fina Mariebergs Viltfarm i Kalix erbjuder god mat och ett härligt boende i vackra naturområden. Under fiskelägret fiskar man i olika vattendrag i närområdet där det finns chans att fånga regnbåge, gädda och abborre. Välkomna till en härlig fiskehelg i Kalix.
Mer information och anmälan:
Anmäl er till: marie.wiman@sportfiskarna.se och ange: Metodikläger Kalix i ämnesraden.
Mer information: www.sportfiskarna.se/framtidens.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta