Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskeläger för ungdomar

Är du mellan 13-16 år? Varför inte åka på läger och sportfiska i sommar?

Den 25-27 juni arrangerar Ichtys, en förening bestående av kristna sportfiskare, ett läger för ungdomar. Du behöver inte vara kristen för att delta och schemat är fyllt av fiske. Kostnaden är 600 kronor och inkluderar mat, boende, lån av fiskeutrustning och allt du kan tänkas behöva.
Är du mellan 13 och 16 år och sportfiskeintresserad? Då kanske detta läger är något för dig. Oavsett om du fiskat mycket eller om du är nybörjare så är du välkommen att delta. Enda kravet är att du är simkunnig.
Förutom att bedriva fiske arrangeras föreläsningar i fiskeetik och sjövett.
Total kostnad är 600 kronor och det enda du behöver stå för är kläder, skor, sovsäck och liggunderlag.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta