Fiskelinor & tafsar

På jakt efter ny lina och tafs? Vi har ett stort utbud av detta och köpt in mycket för att kunna hålla vettiga priser. Givetvis kan vi hjälpa med påspolning! (Läggs till i kassan)

Linor och tafsar är den viktiga länken mellan dig och fisken. Vi på Fiskejournalen har använt vår långa erfarenhet för att välja ut några riktiga favoritlinor. Dessa har vi köpt in i stor kvantitet, dels för att vi vet att de är bra, dels för att vi ska få bra mängdrabatt och kunna ge dig som kund ett riktigt bra pris.

Olika typer av linor. Vi har självklart ett brett utbud. Här hittar du nylon, flätlinor, superlinor, fluorocarbonlinor, bulklinor, flugfiskelinor, tafsmaterial och så vidare. Givetvis fortsätter vi att förnya sortimentet löpande för att du som kund ska kunna ha de vassaste linorna – vilket fiske du än sysslar med.

Läs mer om linor & tafsar Förminska text
Vilken lina ska jag ha?

När det är dags för lina på rullen så kan en undra över vilken av dem hundratals olika modellerna det är som man ska ha. Här är vad vi på Fiskejournalen rekommenderar.

 • Flätlinor - Otroligt bra linor för att kasta drag med, lätthanterliga och lättkastade med en väldigt hög brottstyrka. Här är några otroligt bra flätlinor att börja med!
 • Nylonlinor - Även kallad monofilament lina, den nog bästa allroundlinan på marknaden. Lätthanterlig, tålig och väldigt förmånlig i pris! Här är några perfekta nylonlinor för både nybörjare och proffs!
 • Fluorocarbonlinor - En tåligare variant av nylonlina. Väldigt mångsidig, lätthanterlig och otroligt tålig. Lämpas väldigt bra till spinnfiske eller som tafsmaterial. Här har vi praktexempel på bra Fluorocarbonlinor!
Guide: Välja rätt flätlina
Sida
Visa som Rutnät Listvy

197 Produkter

 1. Sufix X8 flätlina grön 0.235 mm x 135 m
  Sufix

  X8 flätlina grön 0.235 mm x 135 m

  Rek. 279 kr 129 kr
 2. Sufix Super 21 Monofilament-lina clear 0.500 mm x 1960 m
  Sufix

  Super 21 Monofilament-lina clear 0.500 mm x 1960 m

  Rek. 899 kr 389 kr
 3. Sufix X8 flätlina
  Sufix
  Betyg:
  93%

  X8 flätlina

  Rek. 279 kr Fr. 139 kr Du sparar:
  Välj variant
 4. Abu Garcia Insjö Sortiment
  Abu Garcia

  Insjö Sortiment

  119 kr
 5. Sufix Performance Fuse Metered flätlina
  Sufix

  Performance Fuse Metered flätlina

  Rek. 379 kr Fr. 179 kr Du sparar:
  Välj variant
 6. Fladen Gädda tillbehörssortiment 33-delar
  20%
  Fladen

  Gädda tillbehörssortiment 33-delar

  Rek. 69 kr 69 kr 55 kr Du sparar: 14 kr
 7. Daiwa J-Braid Grand X8 flätlina multi color 300 m
  10%
  Daiwa

  J-Braid Grand X8 flätlina multi color 300 m

  Rek. 459 kr Ordinarie pris 349 kr Fr. 314 kr Du sparar: 35 kr
  Välj variant
Sida
Visa som Rutnät Listvy

197 Produkter

Köpa fiskelina

Det finns många olika typer av fiskelinor som är anpassade för olika typer av fisken. Vi har över 1000 unika fiskelinor i vårt sortiment vilket gör att du alltid hittar rätt lina till ditt fiske. Utöver lina så behövs det ofta tafsar när man fiskar. Tafsen sitter längst ut på linan och är länken mellan fiskelinan och fiskedraget. Tafsen kan fylla flera olika funktioner med dess viktigaste uppgift är att skydda linan mot vassa gäddtänder.

 

Flätlina eller nylonlina

De flesta fiskelinor som används idag kan kategoriseras som flät- eller nylonlina. Flätlinan är det vanligaste köpet och används flitigt eftersom den är stum och stark. Detta ger en bra direktkontakt med betet och minimerar risken att linan går av när drömfisken hugger. Flätlinan finns i massa olika dimensioner (tjocklekar) och färger för att passa olika fiskesituationer. Nylonlina användes mer förr om åren och är inte lika populär idag. Till vissa situationer är dock nylonlina att föredra före flätlina. När det är minusgrader ute är det exempelvis bättre med nylonlina.