Fiskelinor & tafsar

På jakt efter ny lina och tafs? Vi har ett stort utbud av detta och köpt in mycket för att kunna hålla vettiga priser. Givetvis kan vi hjälpa med påspolning! (Läggs till i kassan)

Linor och tafsar är den viktiga länken mellan dig och fisken. Vi på Fiskejournalen har använt vår långa erfarenhet för att välja ut några riktiga favoritlinor. Dessa har vi köpt in i stor kvantitet, dels för att vi vet att de är bra, dels för att vi ska få bra mängdrabatt och kunna ge dig som kund ett riktigt bra pris.

Olika typer av linor. Vi har självklart ett brett utbud. Här hittar du nylon, flätlinor, superlinor, fluorocarbonlinor, bulklinor, flugfiskelinor, tafsmaterial och så vidare. Givetvis fortsätter vi att förnya sortimentet löpande för att du som kund ska kunna ha de vassaste linorna – vilket fiske du än sysslar med.

Läs mer om linor & tafsar Förminska text
Vilken lina ska jag ha?

När det är dags för lina på rullen så kan en undra över vilken av dem hundratals olika modellerna det är som man ska ha. Här är vad vi på Fiskejournalen rekommenderar.

 • Flätlinor - Otroligt bra linor för att kasta drag med, lätthanterliga och lättkastade med en väldigt hög brottstyrka. Här är några otroligt bra flätlinor att börja med!
 • Nylonlinor - Även kallad monofilament lina, den nog bästa allroundlinan på marknaden. Lätthanterlig, tålig och väldigt förmånlig i pris! Här är några perfekta nylonlinor för både nybörjare och proffs!
 • Fluorocarbonlinor - En tåligare variant av nylonlina. Väldigt mångsidig, lätthanterlig och otroligt tålig. Lämpas väldigt bra till spinnfiske eller som tafsmaterial. Här har vi praktexempel på bra Fluorocarbonlinor!
Guide: Välja rätt flätlina
Sida
Visa som Rutnät Listvy

207 Produkter

 1. Westin W6 flätlina lime punch 300 m
  Westin

  W6 flätlina lime punch 300 m

  Rek. 699 kr Fr. 494 kr Du sparar:
  Välj variant
 2. Sufix XL Strong Monofilament-lina platinum 600 m
  14%
  Sufix

  XL Strong Monofilament-lina platinum 600 m

  Rek. 239 kr Ordinarie pris 220 kr Fr. 189 kr Du sparar: 31 kr
  Välj variant
 3. Kinetic 8 Braid flätlina fluo green 1200 m
  Kinetic

  8 Braid flätlina fluo green 1200 m

  Rek. 1100 kr Fr. 977 kr Du sparar:
  Välj variant
 4. Darts Flugkast med en snapper 1-pack
  Darts

  Flugkast med en snapper 1-pack

  39 kr
 5. Strike Wire Nylon Shock tafsmaterial clear
  19%
  Strike Wire

  Nylon Shock tafsmaterial clear

  Rek. Ordinarie pris 139 kr Fr. 113 kr Du sparar: 26 kr
  Välj variant
 6. Strike Wire Leader tafsmaterial silver
  Strike Wire

  Leader tafsmaterial silver

  Rek. 159 kr Fr. 125 kr Du sparar:
  Välj variant
 7. 0.350 mm x 20 cm, 0.450 mm x 30 cm och 0.600 mm x 40 cm kommer i 3-pack
  13%
  Savage Gear

  Black7 tafs med beteslås/lekande svart 3-pack

  Rek. Ordinarie pris 52 kr Fr. 45 kr Du sparar: 7 kr
  Välj variant
 8. Berkley McMahon Steelon nylonbestruken stålvajer svart 9.14 m
  10%
  Berkley
  Betyg:
  100%

  McMahon Steelon nylonbestruken stålvajer svart 9.14 m

  Rek. 60 kr Ordinarie pris 49 kr Fr. 44 kr Du sparar: 5 kr
  Välj variant
 9. Abu Garcia Kust Sortiment
  Abu Garcia

  Kust Sortiment

  Rek. 119 kr 105 kr
Sida
Visa som Rutnät Listvy

207 Produkter

Köpa fiskelina

Det finns många olika typer av fiskelinor som är anpassade för olika typer av fisken. Vi har över 1000 unika fiskelinor i vårt sortiment vilket gör att du alltid hittar rätt lina till ditt fiske. Utöver lina så behövs det ofta tafsar när man fiskar. Tafsen sitter längst ut på linan och är länken mellan fiskelinan och fiskedraget. Tafsen kan fylla flera olika funktioner med dess viktigaste uppgift är att skydda linan mot vassa gäddtänder.

 

Flätlina eller nylonlina

De flesta fiskelinor som används idag kan kategoriseras som flät- eller nylonlina. Flätlinan är det vanligaste köpet och används flitigt eftersom den är stum och stark. Detta ger en bra direktkontakt med betet och minimerar risken att linan går av när drömfisken hugger. Flätlinan finns i massa olika dimensioner (tjocklekar) och färger för att passa olika fiskesituationer. Nylonlina användes mer förr om åren och är inte lika populär idag. Till vissa situationer är dock nylonlina att föredra före flätlina. När det är minusgrader ute är det exempelvis bättre med nylonlina.