Mete

Köp allt som behövs för att börja meta här.

Mete är en mångsidig fiskemetod med vilken man kan fånga i stort sett allt som simmar i våra vatten. Du kan fånga mört, braxen, sutare, abborre, öring och gädda bara du använder rätt bete och utrustning. Mete är ett mycket trevligt familjefiske – det är enkelt och man får ofta napp! Den perfekta inkörsporten till en livslång passion. Det fascinerande med metet är att det knappt finns någon gräns när det gäller prylar och tekniker. Man kan göra det väldigt enkelt men också väldigt avancerat. Mete är på många sätt den perfekta fiskemetoden som passar både yngre och äldre samt nybörjaren och entusiasten.

Metet brukar indelas i tävlingsmete och specimenmete. Tävlingsmete handlar om att fånga mer fisk än sina konkurrenter i samma vatten under t ex 4 timmar, medan specimenmete handlar om att fiska målinriktat efter den största fisken.

Låter det krångligt? Fråga oss! Vi har kunskapen och prylarna du behöver – från enkla metspön och känsliga flöten till elektroniska nappalarm och specialkrokar för karpmete. Utvald kvalitetsutrustning som bevisligen fångar mycket fisk.

Läs mer Förminska text
Sida
Visa som Rutnät Listvy

289 Produkter

 1. Abu Garcia Standard stolryggsäck 20 l svart
  Abu Garcia
  Betyg:
  93%

  Standard stolryggsäck 20 l svart

  Rek. 769 kr 517 kr
 2. Abu Garcia Basic stolryggsäck 20 l svart
  Abu Garcia

  Basic stolryggsäck 20 l svart

  Rek. 609 kr 449 kr
 3. Abu Garcia Siesta metset 4 m
  Abu Garcia
  Betyg:
  100%

  Siesta metset 4 m

  Rek. 149 kr 137 kr
 4. Wiggler Mormyska nappindikator 95 mm 2-pack
  Wiggler

  Mormyska nappindikator 95 mm 2-pack

  Rek. 39 kr 29 kr
 5. Abu Garcia Siesta metset 3 m
  Abu Garcia
  Betyg:
  100%

  Siesta metset 3 m

  Rek. 119 kr 98 kr
 6. Wiggler Mormyska nappindikator 115 mm 2-pack
  Wiggler

  Mormyska nappindikator 115 mm 2-pack

  Rek. 39 kr 29 kr
 7. Abu Garcia Bottenmete Sortiment
  Abu Garcia
  Betyg:
  80%

  Bottenmete Sortiment

  Rek. 119 kr 102 kr
 8. Abu Garcia Junior stolryggsäck 12 l svart
  22%
  Abu Garcia

  Junior stolryggsäck 12 l svart

  Rek. 669 kr 578 kr 449 kr Du sparar: 129 kr
 9. Fladen Metset Gädda 18 g
  Fladen

  Metset Gädda 18 g

  Rek. 69 kr 64 kr
 10. Darts Sliding Pike foamflöte 1-pack
  24%
  Darts

  Sliding Pike foamflöte 1-pack

  Rek. 59 kr Ordinarie pris 49 kr Fr. 37 kr Du sparar: 12 kr
  Välj variant
 11. SPRO Power Catcher LED pannlampa 60 lumen svart
  SPRO

  Power Catcher LED pannlampa 60 lumen svart

  Rek. 169 kr 155 kr
 12. Djungelolja myggmedel 40 ml flaska
  Djungelolja

  myggmedel 40 ml flaska

  Rek. 59 kr 55 kr
 13. Wiggler Maskburk [10 x 6.6 x 6.5 cm] grön
  Wiggler
  Betyg:
  100%

  Maskburk [10 x 6.6 x 6.5 cm] grön

  Rek. 39 kr 29 kr
 14. Berkley PowerBait Trout Bait [50 g] rainbow
  Berkley

  PowerBait Trout Bait [50 g] rainbow

  Rek. 79 kr 60 kr
 15. Berkley Gulp! Daggmask 10 cm brun 31 g
  Berkley

  Gulp! Daggmask 10 cm brun 31 g

  Rek. 89 kr 84 kr
 16. Darts Ålbjällra med skruvfäste 2-pack
  Darts

  Ålbjällra med skruvfäste 2-pack

  Rek. 49 kr 39 kr
Sida
Visa som Rutnät Listvy

289 Produkter

Mete

Att meta är vår allra mest klassiska fiskemetod och bryggmetet tillsammans med en äldre släkting och varsitt metspö har varit startskottet på många fiskekarriärer. Att börja meta är väldigt enkelt och allt som behövs för att komma igång är ett metspö med metrev och lite mask. För den riktigt inbitne erbjuder dock metet otroligt många spännande utmaningar och en uppsjö av fiskeprylar som behövs för att täcka alla fiskesituationer.

 

Börja meta

För att börja meta passar ett färdigt metset perfekt. Dessa består som regel av ett teleskopiskt metspö mellan 3-5m perfekt. För barn eller om man fiskar i mindre vatten som små bäckar eller åar är ett metspö på 3m ett bra val. Annars är 4-5m det vanligaste köpet. Dessa metspön går att köpa väldigt billigt och funkar alldeles utmärkt till vanligt mete efter exempelvis abborre. Dubbelkolla vid köp om det ingår metrev eller om det behöver köpas till. Om du köper till en metrev bör du satsa på att köpa en som är ungefär lika lång som spöt. För den mer avancerade metaren finns det flera metspön som är nischade för speciella arter eller fiskesituationer. I dessa fall pratar man ofta om så kallade specimenspön.

 

Meta med specimenspö

Specimenspön är haspelspön anpassade för botten- och flötmete efter arter så som sutare, ruda, mört, färna, braxen, sarv, id m.fl. Spölängder omkring 10 till 14 fot är standard och klingorna har ofta en mjukt dämpande ryggrad - detta för att kunna använda små enkelkrokar och tunna nylonlinor utan att riskera linbrott eller tappad fisk som följd.

 

Tre tips för ett roligare mete:

 • Om man köper ett färdigt metspö med rev så är det en bra idé att köpa till extra krokar. Det är lätt att tappa den medföljande kroken och ofta är det bättre kvalité på krokarna som man köper separat.
 • Mask är det mest klassiska och även effektivaste agnet vid klassiskt mete. Mask finns att köpa på de flesta fiskebutiker och även många bilmackar. Under sommaren kan det dock bli maskbrist så det kan vara bra att köpa flera burkar när man har möjlighet. Masken överlever utan problem några veckor i kylskåp.
 • En stolsryggsäck är en mycket bra följeslagare för metaren. Du får ned all utrustning och har alltid någonstans att sitta i väntan på hugget.