Många sportfiskare såg med stor förväntan fram emot fiskepremiären i Norrköping – men det slutade med fiasko. Knappt någon fisk alls fångades, och en av flera teorier är att det sprängs regelbundet nedströms. " /> Fisken i Norrköping bortskrämda av sprängningar? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Var har fisken i Norrköping egentligen tagit vägen? Foto: Cityfiske Norrköping
Fisken i Norrköping bortskrämda av sprängningar?

Många sportfiskare såg med stor förväntan fram emot fiskepremiären i Norrköping – men det slutade med fiasko. Knappt någon fisk alls fångades, och en av flera teorier är att det sprängs regelbundet nedströms.

Det såg lovande ut inför säsongen i Motala Ström vid Norrköping, eftersom det var gott om fisk inne i höstas. Sedan startskottet avlossades på premiären den gångna helgen så har det dock bara fångats ett fåtal fiskar, och många har besvikna fått vända hemåt utan fångst. Det spekulerades vilt vad det klena fisket kan bero på, och några av teorierna är att säl och skarv åsamkat skada på fiskbeståndet.

Fiskejournalen går rakt på sak med Kenneth Israelsson, som är fiskeentusiast på Cityfiske i Norrköping. Varför tror du att fisket är så klent?

– Först vill jag säga att det känns tungt, för vi vill inte lura hit folk att fiska i onödan. Det är väldigt lite fisk i strömmen just nu, och det kan bero på flera saker. Visst har vi haft en del säl här inne i vinter, men en mer trolig orsak är att det sprängs väldigt mycket nedströms vid hamnen, säger Kenneth Israelsson.

Han berättar att det byggs för fullt med en ny hamn, och att det både muddras och sprängs ordentligt varje dag.

– Vi känner sprängningarna ända uppe i stan. Jag vet inte om detta är hela anledningen, men en rimlig förklaring åtminstone. Dessutom har det kommit mycket vatten på senaste tiden, och jag vet inte om en del fisk kan ha tryckts ut av det, resonerar Kenneth Israelsson.

Oavsett orsak så håller han tummarna för att fisken ska återvända – och så fort det börjar hända positiva saker i strömmen så kommer det att meddelas på Facebook-sidan Cityfiske i Norrköping.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/gosen-dor-i-norrkoping-nu-kan-hoppet-vara-ute/

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta