18-kilosgädda på karpmete!

Jack och hans gädda på 18,2 kilo. Snacka om läcker bonusfisk! Foto: Jack Sharlotte / Angling Times
ANNONS

Nog hade Jack Sharlotte siktet inställt på stor och stark fisk när han nyligen riggade upp sina karpspön i det engelska vattnet Pasture Wood Fishery. Men han var knappast förberedd på att rullen nästan skulle tömmas av en brutal rusning. Till slut kom fisken in mot land och Jack trodde knappt sina ögon när karphåven fylldes av en monstergädda på över 18 kilo!

Det mäktiga hugget kom efter att Jack bytt färg på zig-riggens foam och trätt lite konstgjord majs över krokspetsen. Tydligen föll det gäddan i smaken för kort därefter började indikatorn att pipa.

”Spötoppen slog kraftigt mot höger och tömde nästan rullen på lina”

– Spötoppen slog kraftigt mot höger och tömde nästan rullen på lina. Jag sprang fram och tog tag om spöt och fisken stack av till höger. Plötsligt kom den rakt mot mig i hög fart och simmade ända fram till mina fötter. Det var då jag fick den första skymten av monstret, berättar han för Angling Times.

När fisken låg på avkrokningsmattan lossades den lilla kroken från den yttersta delen av underläppen. Jack blev därefter chockad när den mäktiga fångsten vägdes till 40 pounds och tre ounces – alltså drygt 18,2 kilo.

Vilken drömgädda!

Läs mer på Angling Times här.

Se fler bilder på Jacks Instagram här.

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 27 May 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS