18-plussare på fluga

Enrico Pini med sin mäktiga fluggädda från Chew Valley. Foto: Enrico Pini

Det sydengelska vattnet Chew Valley har än en gång levererat en gädda av sublima dimensioner. Den här gången var det flugfiskaren Enrico Pini som fick en väldig vårfisk på hela 18,14 kilo!

Chew Valley utanför Bristol kan mycket väl vara världens hetaste gäddvatten för den som vill fånga extremt stora fiskar. Och det är det förstås många som vill, vilket gör de begränsade fiskekorten svåra att komma åt.
En som lyckats lägga vantarna på ett dagskort är italienaren Enrico Pini, som i torsdags gav sig ut i båt med ett flugspö i klass 10. I ett av kasten fick han ett våldsamt hugg som följdes av några kortare rusningar. Enrico pressade hårt och lyckades till slut få in fisken till båten. När gäddan lyftes ombord visade den upp en imponerande ryggtavla som väckte förhoppningar om en fisk över 40 pounds. Måttbandet visade 116 centimeter och vågen stannade exakt på siffran 40, vilket motsvarar 18,14 kilo. Den mäktiga upplevelsen avslutades med ett par snabba bilder innan praktfisken fick simma vidare.

Gäddan var Enricos nästa största i livet. Personbästat är tre år gammalt och togs i samma vatten. Den fisken vägde 18,96 kilo.

Läs mer om gäddfisket i Chew Valley här.

Hans Hällman