ANNONS

192 cm hälleflundra på flötmete

Se Erik Axners storflundra på film.
ANNONS

Fiskeguiden Erik Axner från Nordic Sea Angling har lyckat fånga ännu en riktigt stor hälleflundra på flötmete. Vid första fisketillfället brast linan, två dagar senare försökte Erik igen och kunde då bärga en drömfisk på hela 192 centimeter. Titta på filmen och läs Eriks fångstberättelse.

Det hela började redan för två dagar sen under ett fiskepass i Nappstraumen på Lofoten. Jag fick ett tungt hugg på mitt flötmete, en metod som visat sig effektiv på stor fisk. Fisken rusade över ett grundområde och linan brast. Idag fick jag en ny chans, på nästan exakt samma ställe, ett tiotal meter ifrån får jag ett nytt hugg. Denna gången får jag utkämpa en spektakulär kamp mot fisken. Ensam som jag är i båten, lyckas jag till slut få ut fisken på djupare vatten och kunde ganska snart skymta den vid båtsidan. Att landa en stor hälleflundra på egen hand är inte lätt men jag lyckades på första försöket och precis i ögonblicket när kroken fästs i det tunna skinnet i underkäken ser jag min cirkelkrok från i förrgår! När fisken sedan börjar ruska så lossnar den gamla kroken men fisken är säkrad ändå!

Hälleflundran mäts till 192 cm, är min näst största hälleflundra någonsin och förmodligen världens näst största på flöte

Hälleflundran mäts till 192 cm, är min näst största hälleflundra någonsin och förmodligen världens näst största på flöte, endast slagen av min fisk i våras som mätte 196 cm. Fisken fångades på riktigt grunt vatten och ekolodet visade endast 9 meter när flötet dök.
Rapporterar Erik Axner från Lofoten, Norge.

Publicerad: 13 October 2015
Av: Mathias Arnham
ANNONS