2X2 kilo abborre för Jörgen

Jörgen Andreasson med abborren på 2.09 kg.
ANNONS

Frågan är hur Jörgen Andreasson från Strömstad ska toppa abborresäsongen 2018? Under den sista helgen i september baxade han nämligen upp sin andra abborre över 2 kilo i sommar, och de är tagna i samma sjö.

Utan tvivel verkar det som att Jörgen Andersson har hittat skatten vid regnbågens slut, åtminstone för en abborrefiskare. Men det är ingen skattkista som öppnar sig själv, utan Jörgen har fått arbeta hårt för att ta del av det guldgula glittret. Den aktuella sjön i norra Bohuslän levererar inte många fiskar – men de som kommer upp är oftast stora. I slutet av april inledde han säsongen med en bjässe på 2.09 kilo, och i septembers sista suck drillade han upp en på 2.02 kilo, båda strax över 50 centimeter långa.

-Jag har även tre fiskar på över kilot från samma område sedan förra hösten då jag började fiska. Detta är första hela året som jag har hållit på med abborrfiske så man ska inte klaga att man har dragit två över 2 kilo och över 50 cm. Samtliga fiskar är tagna på 8–10 meters djup på en limetreuse piglet shad med 15 gram skalle, berättar Jörgen.

Den aktuella sjön är medelstor med djup upp till cirka 40 meter. Det är väldigt gott bestånd av nors, och mycket berg både över och under ytan. Fångstplatsen ligger i utkanten av en liten vassvik som omsluts av berg, och utanför sjunker det snabbt ner till 20–30 meter. Det kan beskrivas som en liten undervattenspassage mellan land och grynna som ligger cirka 70 meter från land, och uppenbarligen är det ett stråk för riktigt grov fisk.

-Jag lägger väldigt mycket tid där, och de två stora är tagna på nästan exakt samma ställe, berättar en glad

Jörgen med 2.02 kg abborre.

Jörgen Andersson som nu får rikta in sig på att spränga 2.5-kilosgränsen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 01 October 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS