Go fishing i Halmstad

Halmstad är en stad som präglas av havet och av NIssan. Med mässan vill man visa på alla fiske möjligheter som finns här. Foto: Guillaume Baviere/CC

Lördagen den 5 mars hålls fiskemässan GO Fishing på stadsbiblioteket i Halmstad. På mässan finns det mesta inom sportfiske och i synnerhet flugfiske och flugbindning.
Mässan har de senaste åren besökts av folk från hela södra Sverige och är en viktig mötesplats där natur- och fiskeintresserade kan dela tips och tricks inför kommande fiskesäsong. Under dagen kommer det hållas föreläsningar och diskussioner om sportfiske och miljövård. Utställare och flugbindare från hela Sverige kommer att delta, varav många tillhör den yttersta eliten inom sitt område.
– Förhoppningen är att mässan ska sprida kunskap om de fiskemöjligheter som finns i Halmstad med omnejd, samt att fler Halmstadbor ska få upp ögonen för fiske, säger Tomas Johansson bibliotekarie på stadsbiblioteket.
Fiskemässan har ett miljömål där vikten av rena och vilt brusande vattendrag, utan vandringshinder i form av dammar och liknande, kommer att lyftas. Man vill också uppmärksamma att man genom ytterligare satsningar på fiskevård kan skapa ett ännu bättre lax och havsöringsfiske i Halmstad. Representanter för länsstyrelsens miljövårdsenhet/fiskenämnden samt älvräddarna kommer delta i mässan för att diskutera ämnet.
Lördag 5 mars 10.00-17.00 i Stadsbiblioteket, Halmstad. Fri entré.

Publicerad: 29 February 2016
Av: Fiskejournalen