Moas femtonde fiskart

Riktigt snygg sutare, Moa! Moa Hollsten har tagit 15 fiskarter hittills i sommar.

Artjaken är redan nu, efter drygt halva juni månad, en succe med över 60 olika arter som barn runtom i landet har fångat!
Över 500 fiskar har nu rapporterats in i årets tävling Artjakten och över 140 tävlande har registrerat sina fångster. Drygt ett 20 tal av de som har rapporterat in fiskar är tjejer och några av dessa tjejer har redan utmärkt sig med stora fångster eller många arter.

Moa berättar att hon flötmetade nära bottnen med mask och majs på kroken när fisken högg.

Flest arter av tjejerna har Moa Hollsten och Patricia Olsson som nu ligger på 15 olika sorters fiskar. En av Moas bästa fiskar hittills i sommar är denna fina sutare som Moa fick kämpa upp i veckan. Moa berättar att hon flötmetade nära bottnen med mask och majs på kroken när fisken högg.
Sutaren är en av våra mest populära sportfiskar då den kämpar väldigt bra och kan vara svår att överlista. Svenska rekordet på sutare är tagen i södra Halland i Antorpasjön och den fisken som kallas Bubblan vägde 5460 gram och den var 63 centimeter lång.
Fortfarande väntar många fina fiskegrejer på att bli utskickade till barn som rapporterar in fiskar till Artjakten så missa inte att skriva om era fiskeupplevelser och skicka in till oss!

 

Publicerad: 23 June 2016
Av: Fiskejournalen