5000 brev skickade – full fart mot 6000!

Du klickar snabbt och enkelt iväg brevet genom att fylla i namn och e-post. (Ill: John Shütte)

Du klickar snabbt och enkelt iväg brevet genom att fylla i namn och e-post. (Ill: John Shütte)

Nu har vi passerat 5000 skickade brev till ministrarna Annie Lööf, Karin Hatt och Lena Ek. Visa ditt stöd för nya lagstiftning för fria vandringsvägar och ekologisk hänsyn för vattenkraften du också – och har du redan skickat brevet, se till att din omgivning gör det också!
När knappt en vecka passerat i brevkampanjen, som kräver skärpta miljökrav för vattenkraftsindustrin i form av lagstiftning, har redan 5000 brev skickats. Samtliga inblandade är överens om att det är en fantastisk start och tackar alla som engagerar sig. Men vi vill ändå uppmana – informera din omgivning och se till att även de skriver på! Tänk om alla som skrivit på lyckas värva tre-fyra personer som skickar brevet…
Du och din omgivning skickar snabbt och enkelt iväg brevet om du klickar på denna länk. Där hittar du även brevet och mer läsning i ämnet.

Bakgrund till brevkampanjen
När regeringen presenterade en revolutionerande utredning vid namn Vattenverksamhetsutredningen i oktober, var det många miljövänner som gjorde tummen upp. Utredningen föreslår skärpta miljökrav för vattenkraftsindustrin, med målet att återfå den biologiska mångfalden i våra utbyggda vattendrag.
Det är dock viktigt att det inte stannar vid en utredning. Det måste till en ny lagstiftning, som möjliggör en mer hänsynsfull elproduktion.
Därför är det viktigt att våra makthavare får veta att vi stödjer en ny lagstiftning. Skicka ett brev till de ansvariga ministrarna Anna-Karin Hatt (Energiminister), Annie Lööf (Näringsminister) och Lena Ek (Miljöminister).
Morgan Fihn