ANNONS

Älvräddarna i Skvalradion

ANNONS

Skvalradion med Älvräddarna
Lyssna på Skavlradion, första avsnittet handlar om harr och vattenkraft. Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0)

Älvräddarna:
Skvalradion är en ny podradiokanal med sötvatten som fokus. I första programmet får vi bland annat lyssna på Älvräddarnas ordförande Christer Borg och Harry Salmgren, områdessekreterare i The Grayling Society.
David Larsson är journalist sedan gammalt, och nu har han fastnat för podradio som format. Skvalradion, som hans podradio heter, fokuserar på framförallt sötvatten. I första programmet får vi lyssna på Christer Borg, ordförande i Älvräddarnas Samorganisation när han förklarar vilka Älvräddarna är och varför vattenkraft är så skadligt för ekosystemen i de strömmande vattnen. David har också intervjuat Harry Salmgren, områdessekreterare i The Grayling Society.
– Roligt att David ville veta mer om oss, det är oerhört viktigt att få ut den information som vi som organisation besitter. Framförallt tror jag många fortfarande inte förstår vilken absurd lagstiftning vi har runt vattenkraften, säger Christer Borg, Älvräddarna.
Intervjuerna med Christer Borg och Harry Salmgren gjordes under Sportfiskemässan i Jönköping 5-7 april i år. För att lyssna på första avsnittet, klicka här.
www.alvraddarna.se

Publicerad: 23 April 2013
Av: Morgan Fihn
ANNONS