ANNONS

Älvräddarna planerar kampanj: ”Fiskslakten måste upphöra”

Älvräddarnas kampanj för att miljöanpassa vattenkraften har nu startat. Länken till namninsamlingen hittar du nedan. Foto: Ingemar Alenäs
ANNONS

Älvräddarna planerar att skicka ett brev till regeringen och riksdagen med krav på att vattenkraften ska miljöanpassas och att den uppmärksammade fiskslakten måste upphöra. Brevet vill man ska stödjas av så många som möjligt, detta som en kampanj i efterdyningarna av serien Fiskarnas Rike på SVT.

Christer Borg, som är generalsekreterare i Älvräddarna, menar att vattenkraftens miljöanpassning måste genomföras utan prut.
– All annan industri måste miljöanpassas, och ingen klagar på de självklara produktionsbegränsningar som de då måste följa. Varför ska det inte gälla för vattenkraften? frågar sig Christer.

Älvräddarna menar att SVT-serien Fiskarnas Rike och även Uppdrag Granskning pekar på ett akut problem som bara måste lösas. Döda fiskar och andra djur och växter utan att minsta miljöanpassning av verksamheterna krävs strider mot sunt förnuft och vanlig miljöhänsyn, menar Älvräddarna vidare.
Det öppna brevet, som Älvräddarna vill att så många som möjligt skriver under, planeras att lanseras 16 november

Publicerad: 9 november 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS