Ännu fler vatten med i Frostvikenkortet

Sugen på rödingfiske? Då kan Frostvikenkortet vara något för dig. Foto: Carina Hammar

Börjar det att kännas trångt och överexploaterat vid din favoritsjö? Kanske längtar du efter svängrum och ett ställe där ingen kan höra dig skrika? Då kan vi inte låta bli att tipsa om Frostvikenkortet.

Frostviken, den nordligaste delen av Strömsunds kommun, brukar i folkmun kallas för Jämtlands tak. De mest kända besöksmålen är Hällingsåfallet och högfjällsplatån Stekenjokk som ligger längs Vildmarksvägen. Här finns det också mängder av fiskevatten – i garanterat enskilda lägen. Frostvikenkortet samlar nu 110 fiskevatten under ett och samma kort.

– En nyhet för i år är att Stora Blåsjön också finns med i kortet, hälsar Strömsund kommuns turismstrateg Anna Gillgren Tallqvist som framhåller fisketurismen betydelse för landsbygden.

Stora Blåsjön levererar främst troféfiskar under sommaren, men det finns gott om röding som är huggvillig under vintern, bara ett stenkast från bilparkeringen. Frostvikenkortet är resultatet av ett samarbete mellan sju lokala fiskevårdsområden och tre kortfiskeområden inom SCA. Från Lidsjöberg i söder till Leipikvattnet i norr.

Här kan du se deras egna film: