Återupplev en nervkittlande filmklassiker

Fiskejournalen bjuder på Martin Falklinds nervkittlande kajakäventyr, Den gamle och havet. Se hela filmen här på sajten.

Med extra mycket tid hemma och ett nytt år som står för dörren kanske det passar bra med en nyårsdagsfilm som inspirerar till nya äventyr. Varför då inte damma av den klassiska filmen Den gamle och havet från Martin Falklind? Se den gratis här!

Succéfilmen spelades in 2012 och är en nervkittlande fiskehistoria, där Martin Falklind och hans kamrater får den galna idén att följa i Hemingways och Den Gamle och Havets fotspår, och göra en modern tolkning genom att försöka fånga och märka en marlin, en av världens snabbaste fiskar, från kajak. Förutom spänningen om de lyckas eller inte bjuder filmen på en tänkvärd berättelse med lite större djup – om hur vi sedan Hemingways dagar har fiskat ut en stor del av världshavens stora rovfiskar. Och att det trots allt faktiskt finns ljuspunkter och platser där man tar hand om sitt hav. Filmen har visats på tv-kanaler över hela världen och blivit flerfaldigt prisbelönad, bland annat vunnit guld i världens största filmfestival ”Us International Film & Videofestival”.

Du kan se hela filmen nedan.