Badande Fränstam bärgade tre baddare över 120 centimeter

Tobias Fränstam med en av trippelgäddorna som han och kompisen Rasmus Ljungqvist bärgade under den blöta fisketuren. Foto: Privat

Under senaste fisketuren trodde Tobias Fränstam och kompisen Rasmus Ljungqvist knappt sina ögon. Inte nog med att det fångades både en eller två gammelgäddor utan hela tre krokodiler över 120 centimeter kom upp under fisketuren!

Tre över 120 centimeter på samma fisketur!

– Jag och Rasmus har verkligen haft ett bra år i år. I våras fick vi en dubbel på 11,95 kg och 16,8 kg i båten under samma dag och denna fisketur var nog snudd på lika unik, kommenterar Tobias.

Fiskarna fångades på spinnfiske med ett stort gummibete och Tobias hemmagjorda spinnerbaitriggar. Den faktiska fångstplatsen förblir okänd men det rör sig om en plats med stora djup där gäddorna verkar söka sig mot grynntoppar och kanter för att vila i natebäddarna mellan jakttillfällena i frivattnet.

– Ofta fiskar jag denna kombination i närhet till stora gräsflak sommartid. Ljudet och vibrationerna från spinnarbladet verkar trigga gäddan lite extra att komma ut och ta betet säger Tobias.

Avslutningsvis måste vi fråga Tobias som uppenbarligen kan detta med stora gäddor. Vad är egentligen det viktigaste för att få en gammelgädda på kroken?

– Tid! Det spelar ingen roll hur bra fiskevatten, redskap eller taktiker du lyckats komma över – för att fånga fisk krävs tid! En rejäl portion tid är nämligen allt som oftast hemligheten för de som fångar många och stora fiskar. Desto mer du fiskar, desto större är chansen att fånga fisk. Mycket fisketid borgar även för att du har en bra fingertoppskänsla för stunden.

Se filmklippet om trippelfångsten här nedan: