Baddare på hemgjort

Markus Burström gör gärna sina beten själv – och det lär han fortsätta med, nu när han fångat en sådan här baddare på ett hemgjort tailbete.
Markus från Umeå var ute med teamkompisen Jonas för att se om gäddorna var på bettet i Umeå skärgård. Vädret var ganska tufft, med en frisk sydlig vind. Ankaret fungerade mera som drivankare, så de förflyttade sig sakta medan de sökte av olika heta ställen.
Det började inte så bra för Markus och snart ledde Jonas med 2-0 i gäddor. Men revanschen kom, i form av en riktig storgädda.
”Jag hängde på ett nytt tailbete, ett bete med gummisvans, som jag fiskade in relativt snabbt. I ett spinnstopp, inte allt för långt från båten, såg jag plötsligt en större fisk dyka upp bakom betet och sluka det”, berättar Markus i anmälan till 100-klubben.
Under den hårda fajten hann Markus ett par gånger värdera upp gäddan, från ursprungliga 5-6 kilo till kanske över 10. Och jodå, hon klarade den gränsen med glans, trots att hon var utlekt. Men så var också gäddan hela 120 centimeter lång!
Svenne Andersson

Markus Burström med den mycket långa gäddan från Umeå skärgård.