Bänka er framför TV:n ikväll

Martin Falklind med en marlin som är märkt och klar för att återutsättas. I havet utanför sportfiskeorten Cabo san Lucas i Mexiko, släpps 95 procent av alla marlin tillbaka. (Foto: Pasi Helin)

Idag bör alla sportfiskare slå på TV:n klockan 20.00 eller 22.15 Detta är tidpunkterna då SVT1 respektive SVT24 visar årtiondets fiskefilm – Expedition den gamle och havet. Det blir äventyr, misslyckanden och stora fiskar i en härlig blandning.
Fiskejournalens chefredaktör, Martin Falklind, är känd som fiskaren och filmaren som under 90-talet gjorde många äventyrliga expeditioner till Amazonas, Afrika, Kolahalvön mm.
När filmen ”Expedition den gamle och havet” tar sin början, har Martin blivit lite äldre och bestämmer sig för att förverkliga en av sina sista barndomsdrömmar. Med fara för sina kompisars och sitt eget liv, tänker Martin fånga en marlin från kajak.
– Jag kände att det är nu eller aldrig, snart är jag för gammal, berättar Martin Falklind.
Han ger sig av till Mexiko och upptäcker inte bara ett hav fyllt av marlin, utan också att det faktiskt finns samhällen som bryr sig om sitt hav och tar hand om det.
Bänka dig framför TV:n ikväll, så får du ett fiskeäventyr att bita i!
Smygtitta på filmens inledning!

Hör Martin Falklind i P4 Extra klockan 14.20 eller se honom i Gokväll klockan 18.15-19.00  där han berättar om filmen.
TV-sändning av Expedition den Gamle och havet, tisdag 23 oktober kl. 20.00 SVT1.