ANNONS

Båtpimpel? Vi har -16 grader!

I norr är pimpelsäsongen redan i full gång.
ANNONS

Vi fick ett mail från Hans Högström i Åskilje. När han såg artikeln om båtpimpel reagerade han med ett stort va? Han berättar att han tog upp båten för en månad sedan och att det nu ligger is på alla vatten i området.

Landet ärt långt. I Malmö kan man oftast ha fint abborrfiske i öppet vatten, mitt i stan, året runt. Längst i norr har isfisket redan kommit i gång. Hans Högström berättar att han bor vid Juktån som är ett mycket fint vatten för isfiske efter abborre.

—Här i Juktån/Åskilje finns abborre på över 2 kilo, min största på vinterfiske år en fisk på 1,2 kilo med en längd på 43 centimeter.

Första isen kan vara riktigt het för pimpelfiske i norr. Sedan blir det ofta väldigt mycket snö vilket kan göra det lite svårt att komma ut samtidigt som fisket blir sämre. Men framåt vårvintern vänder det och i man går in i det som brukar kallas den femte årstiden.

—Härligast en månad innan påsk och framåt,  grymt avslappnande och sitta på skryllan och blunda och ha vårsolen i ansiktet och känna ”storabbarrn” hugga.

Publicerad: 20 November 2022
Av: Anders Nicander

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

ANNONS