”Dagen-efter” idag? Ät plattfisk.

Om du inte är sugen på att rensa fisk det första du gör på nyårsdagen, så förbered filéerna dagen innan. Eller så nöjer du dig med att ta en huvudvärkstablett... Foto: Alpha/https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/legalcode

Här kommer ett tyskt recept på en fiskrätt som rekommenderas som en dunderkur för dagen-efter-besvär.
”Katerfisch” heter den på tyska, rätten som ska hjälpa dig som festade lite för mycket igår att må bättre. Mineralerna i fisken är tydligen bra för kroppen. De inlagda grönsakerna och saltet sätter igång aptit och törst så att kroppen får i sig vad den behöver för att komma i balans.
Lägg alla ingredienser i en smord ugnsfast form med fisken underst. Låt fisken marinera en stund i de övriga ingredienserna. Baka den sedan den snabbt i ugn, bara så att fisken vitnar, och servera med bröd.

400 gram flundrafiléer utan ben
3 msk färsk citronsaft
1 tsk salt
3 tsk smör
4 msk tomatpuré
1 tsk vinäger
1/2 tsk riven pepparrot
2 st hackade saltgurkor
3 msk spad från saltgurkorna

Publicerad: 01 January 2016
Av: Fiskejournalen