Dags för Havsöringens dag – med fullspäckat program

Bara en öring. Håll koll på de nya fiskereglerna längs Norrlandskusten. Foto: Magnus Pålsson

Det har på många sätt varit ett tufft år för havsöringen, med högra temperaturer och torrlagda bäckar. Tack och lov så har den vänner på land som vill förbättra dess livssituation.

Det är nämligen snart dags för den femte upplagan av Havsöringens dag i Göteborg, där alla intäkter oavkortat går till fiskevårdsinsatser. Mässan, som är helt dedikerad västkustens havsöringar, kommer att hållas 26 januari på Nolvik Hotell och Konferens, vid Säve flygplats.

På plats kommer det att finnas utställare från branschens ledande leverantörer, butiker, flugbindare, föreläsare, stort lotteri och mycket mer. Som vanlig arrangeras mässan av Tellis-Flugfiske.se och Fiskevårdsnätverket Göteborg. Fiskeprofilen och arrangören Tellis Katsogiannos kommer själv att bjuda på en workshop om kastteknik.

– Det känns riktigt skoj att eventet blir större och större varje år och att så många besökare kommer. Som aktör i branschen så känns det bra att kunna stödja fiskevården ekonomiskt tack vare denna mässa, säger han till Fiskejournalen.

Läs mer om havsöring på Fiskejournalen:

Har du koll på havsöringsreglerna?