Daniel nära drömgränsen med sin långa gädda

Daniel med den långa gäddan som nästan nådde 130 centimeter.
ANNONS

Dalkarlen Daniel Matspers är en renommerad gäddfiskare som har flera 10-plussare på sitt samvete. Nu siktar han på nästa drömgräns – att nå 130 centimeter, och han är rykande nära att nå ända fram!

För några dagar sedan fångade han nämligen en häpnadsväckande lång gädda på hela 128 centimeter, vilket var nytt personligt rekord för honom.

128 centimeter skönhet!

Den storyn vill vi såklart att han berättar, och här är den:

”För några dagar sen åkte jag till den tilltänkta fiskeplatsen och rekade isen så att den var okej, tog även med en mindre borr för att loda ut en bit utav området så jag hittade den struktur som en djupkarta visat. Hittade ett litet område där det fanns en del kuperade kanter som jag skulle pröva. Åkte till platsen väldigt tidigt så att jag hade mina spön ute vid 07.00-tiden, gillar att vara med från start med grejerna och att jag har allt uppstrukturerat på mitt sätt. Det hände ingenting de första timmarna men vid 09.30-tiden så plingade det till hårt i vippan som löste ut 50 meter bort. Det sprutade ut lina från rullen så jag fick avvakta lite med mothugget. Efter en rusning på 70 fot så nitade jag mothugget och kände att det var en skaplig fisk. Fick in en del lina men med 15-20 fot kvar till hålet så gjorde hon lite mindre rusningar, lyckades efter några minuter se att de var en 10:a som jag fightades med. Andra gången den kom förbi hålet så stoppade jag ner armen för att inte riskera att någonting fastnar i iskanten. När jag tog upp halva fisken ur hålet för att kroka av min trekrok så uppskattade jag fisken till ungefär 120 centimeter och dryga 12 kilo. Men efter besöket på mattan för mätning så insåg jag att den var längre, nämligen 128 centimeter, nytt längdpers!”

Efter en snabb vägning med en Ikeapåse så stannade vikten på 13 560 gram, med påse! Efter en kort vistelse ovan is så fick damen simma vidare, och sedan vägde Daniel även själva Ikeapåsen och kunde korrigera fiskens vikt till 13 230 gram!

Och som sagt – bara två centimeter från drömgränsen. Fiskejournalen har på känn att den gäddan kommer att vara ett hett byte om något år …

Läs om fler storgäddor:

Drömstart på öppet vatten

Publicerad: 25 February 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS