Davids dramatiska höst: Krokade säl och storborre

David Axelssons magnifika abborre på 2100 gram.
ANNONS

Hösten 2018 blir svår att överträffa för David Axelsson. Dels så fick han sitt livs kamp när han krokade en säl – och dessutom fick han en jätteborre på 2100 gram och 51 centimeter.

Historien med sälen slutade tack och lov lyckligt. Efter en dramatisk kamp så lyckades David och kamraterna befria sälen som han fick på kroken under ett abborrfiske. Mycket mer finns egentligen inte att säga, förutom att han önskade att det hade varit en gädda i samma storlek istället. Och jodå – en jättefisk blev det vid en annan tur. Men i form av en abborre som vägde imponerande 2.1 kilo.

Glädjen att se när 50-centimetersgränsen passeras.

David berättar själv:

”Jag och Tobias Ekvall satsade på lite abborre en dag i höst. Fisket började relativt ok men som alla vet så går det i perioder och efter en döperiod på ett par timmar så byter vi plats. Jag byter till en Swimmin Ribster i färgen motoroil, en färg som funkar för de mesta på ostkusten. Jag lägger ett kast på ett relativt grunt område och jag får skit på med en gång, så jag tokvevar och rycker så det ska lossna och sedan droppar jag betet igen till botten. Baaam! Tungt och sidled hmm. Gädda säger både jag och Tobbe, men de kommer lite knyck och jag får uppfattningen att det kan vara en abborre i alla fall så jag säger till Tobbe att ta håven, när fisken kommer upp mot håven så blir de ett ord GRIS! Vi kikar på fisken i håven och konstaterar att den är sjukt stor. Fotar, väger, mäter och så får den gå tillbaka.”

Nu hoppas han kunna höja ribban innan vintern säger stopp!

– Jag har en på 2250g och en 2180g sedan innan och nu denna på 2100g 51cm, vad kommer härnäst? Drömmen hade varit en närmare 3000g, men som sagt den är långt borta.

Sluta inte fiska för att det är trögt, utan käka lite gifflar och kriga på, hälsar David alla fiskevänner där ute.

Här kommer lite vintertips till er:

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 22 December 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS