ANNONS

Den (snudd på) perfekta ryggväskan

Rätt väska gör fisket roligare.
ANNONS

En bra ryggväska är guld värt när man är rörlig i sitt fiske. Med de flesta väskor är tänkta för andra målgrupper än sportfiskare och saknar de funktioner som vi efterfrågar. Daiwa har en förhållandevis billig väska som lyckas med i storts sett allt.

Som yrkesfotograf och sportfiskare har jag lärt mig en sak. Den perfekta ryggväskan finns inte. De är alltid för stora eller för små. För skrymmande eller för dåligt genomtänkta. Kanske är det så att det är vi som användare är lite för ombytlig för att det ska gå att tillverka en en väska för alla situationer man hamnar i.

Bland en massa andra grejer så beställde jag en Daiwa fishing guide ryggsäck som skulle få följa med på lite utflykter i höst. Först tyckte jag att den såg lite oansenlig ut men när jag packade den för en snabb tur längs Malmö kanal upptäckte jag en massa bra saker.

Med väskan kommer en mindre beteslåda som har ett eget fack inne i själva väskan. I bland vill jag fiska med så lätt packning att jag bara tar med så mycket som ryms i en beteslåda. Då är den här är perfekt. Vill man ha med fler beteslådor sitter standardlådorna (Cirka 35 x 25 centimeter) som en smäck i ryggsäckens större fack. Jag gissar att man utgått från dem när man designat väskan.

På utsidan av väskan finns två fack var av det ena är inte är mer än 15 centimeter djupt och 25 centimeter brett. Detta fack är helt perfekt för småprylar som man vill kunna få fram snabbt. Här förvarar jag några spolar med tafsmaterial, en sax för flätlina och en mycket liten ask med beteslås. Inte en enda gång har jag behövt gräva och rota för att hitta det jag för stunden behöver. Så enkelt och så genialt.

Daiwa tycks ha tänkt på allt och har till och med lagt till ett fack för en laptop väl skyddat inne i väskan. Bra!

Ryggväskans botten är vattentät vilket räcker långt när man fiskar från land och ställer ifrån sig den på marken då och då. Men en av de absolut största fördelarna är att väskan sitter så tajt på kroppen att man inte behöver ta av den annat än för ta fram fika, en jacka eller en pryl man behöver. För man har också tänkt på det allra viktigaste. Fikat får plats!

Publicerad: 16 november 2023
Av: Fiskejournalens webbutik

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

Gunki GT FV frambromsad haspelrulle
Rek. Ordinarie pris 632 kr Fr. 337 kr Du sparar:
Storm 360GT Costal Mangrove Minnow 8 cm 7-pack
Rek. 89 kr Fr. 48 kr Du sparar:
Storm Gomoku Spin 6 cm 1-pack
Rek. Ordinarie pris 109 kr Fr. 76 kr Du sparar: 33 kr
ANNONS