Den var som en stock

Tobias Rosqvist trodde att han drivit krokarna i en stock när den stora gäddan högg.

”Det kändes nästan som om jag drivit krokarna i ett träd, med skillnaden att det här trädet simmade.” Så beskriver Tobias Rosqvist hur det känns att få en av de berömda Löddegäddorna på kroken.

Gäddan var en klassisk "Löddesugga", hela 15,1 kilo på bara 115 centimeter.

Tobias, som bor i Malmö, berättar i anmälan till Recordfisken att han och kompisen Robin bestämt sig för hårdsatsning på gäddmete i Kävlingeån/Lödde å förra helgen. Så småningom anslöt även kompisen Gustav, så dom var tre som klockan sex på morgonen blötlade dom första mörtarna.
”Det dröjde inte länge förrän det kom lite enstaka indikationer om att min mört var under attack”, skriver Tobias och berättar att han ställt slirbromsen hårt och bestämt sig för att ta fisken utan pardon. Landningen blev dramatisk, eftersom Tobias glömt sin stora karphåv och den lånade håven hade sett sina bästa dagar. Efter flera försök kom dock gäddan upp och grabbarna trodde knappt sina ögon. Gäddan var oerhört tjock och kraftig, en riktig ”Löddesugga”. Mått och vikt fastställdes till 115 centimeter och 15,1 kilo.
”Skrek som en gris gjorde jag då jag insåg att fisken var av klassiska Löddemått” avslutar Tobias sin trevliga fångstberättelse.
Svenne Andersson