Driven sportfiskare

Sofia Nylanders gädda fångades på en trollad jigg.

Sofia Nylander från Mora är hängiven sportfiskare och en extrem tävlingsmänniska. Det brukar borga för framgång vid vattnet – och det gäller även i Sofias fall. Nu anmäler hon en gädda på 120 centimeter till 100-klubben.
Sofia Nylander är uppfostrad med fiskespö i handen. Hennes pappa Agne har lärt henne sportfiskets hemligheter sedan barnsben. Nu kamperar hon oftast vid vattnet med sambon Mattias Snitt, som även han ofta förekommer i Fiskejournalens fångstdatabas.
– Vi tävlar om allt. Fösta fisken, största fisken och mest fisk, berättar hon.
Att enbart förlita sig på tur är inget alternativ för Sofia. Det blir ofta fiskepass på 12-14 timmar och för att utröna vilka beten och metoder som fungerar bäst under olika förhållanden, har hon och Mattias utvecklat ett datorprogram för ändamålet. Givetvis kan de även se vem av de både som fångat mest och störst fisk.
– Våra vänner tycker vi är helt galna. Vi gör inget annat än fiskar, men fiske är livet! konstaterar Sofia.
Senaste fisken som hon knappade in i sitt datorprogram var en gädda mätte 120 centimeter. Fisken anmäls till 100-klubben och får ses som ett kvitto på att hårt jobb lönar sig. Vi på Fiskejournalen lyfter på hatten och gratulerar till en välförtjänt gädda.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn