Drömfisk från Hossmoån

Det krävdes en rejäl hårdsatsning, men till slut satt den där: en av Hossmoåns berömda storabborrar. En lycklig Victor Englund anmälde den till Recordfisken.
Victor, som bor i Marieholmsbruk, berättar för FJ att han och kompisen Jerker Jansson bestämde sig för en satsning på Hossmoån förra helgen.
Fredagen gav inte mycket, lördagen några hyggliga kiloborrar – men det var först uppåt middagstid på söndagen som det hände.
”Jag fick ett försiktigt hugg. Jag satte mothugget och kände genast att det var en tyngre fisk. Fisken simmade hård i sidled så jag var övertygad om att det var en mindre gädda. Sa, trots det, skämtsamt till Jerker att han skulle ta håven ifall det skulle vara den välkända megaabborren som kallas ´Lillgrisen´. Vid första anblicken av fisken blev jag alldeles knäsvag när jag urskiljde buken på en smällfet abborre”, skriver Victor.
Efter kontrollvägning på två vågar konstaterades att abborren vägde 2525 gram. Den var 50 centimeter lång och hela 45 centimeter runt den trinda magen.
”Efter fotosession både på land och i vattnet gled den vackra fisken åter ut i sitt rätta element. Kvar stod en dyngsur, frysande, men väldigt lycklig fiskare”.
Vi lyfter på fiskekepsen för en sådan föredömlig fiskare och en sådan fin fiskeberättelse!
Svenne Andersson

För att få till några riktigt bra bilder hoppade Victor i den tämligen kylslagna Hossmoån.

För att få till några riktigt bra bilder hoppade Victor i den tämligen kylslagna Hossmoån.