Drömfiske i city

Malmö kanal är ett fantastiskt fiskevatten som brukar vara som bäst lite längre fram på hösten. Foto: Anders Nicander

I nya numret av Fiskejournalen (Nr 2 – 2023 besöker Fiskejournalen Malmö kanal och får en förstklassig guidning av unga supertalangen Lukas Arkliden.

Ett vinternummer av Fiskejournalen är en bra illustration över hur väldigt långt och hur varierande fiske vi har i vårt land. När man pimplar röding på metertjocka isar i norr jiggar man abborre i öppet vatten, mitt i city, i Malmö.

Malmö kanal är ett fenomen. Varje höst vandrar stora mängder abborre upp i kanalen. Fisk som annars lever i det bräckta vattnet i hamnområdet i Malmö. Fiskesträckan är kort och den ligger verkligen mitt i stan. Utöver mängden fisk så imponerar Malmö kanal med att år efter år kunna leverera riktigt stora fiskar.

När vi besökte Malmö för att fiska abborre under föregående vinter var ned-fiske på allas läppar – och spön. Den grunda kanalen är som gjord för detta finessfiske och de som lärt sig tekniken fullt ut har stora framgångar – och det är ett verkligen roligt fiske med superlätta spön och beten som bara väger några gram. Bor man i södra Sverige är Malmö kanal värd ett besök alla dagar i veckan. Men läs artikeln och beväpna dig med Lukas tips innan du drar dit.

Publicerad: 03 February 2023
Av: Anders Nicander