Drömhugg i fjärde kastet

Pontus Bengtsson med sin jackpot i vårsolen. Foto: Kim Hagström

Pontus Bengtsson rivstartar årets spinnsäsong med en fantastisk abborre. Fisken högg redan i fjärde kastet och tvingade ner vågen till 1985 gram!

Att Pontus skulle fiska på annandag påsk rådde det inget tvivel om. Men skulle det bli ismete eller säsongspremiär i öppet vatten nära kusten? Valet föll på det senare och det skulle han inte ångra.
Redan i fjärde kastet fick han ett stenhårt hugg på en Neko-riggad Westin Rinteez CT.

”Först trodde jag att det var en gädda men efter ett tag kom de karakteristiska knyckarna”

– Först trodde jag att det var en gädda men efter ett tag kom de karakteristiska knyckarna. Jag märkte att det var en stor fisk och satte hård press för att undvika att fastna i rötter och växtlighet. Abborren var verkligen pigg och stack iväg i flera korta rusningar. Men till slut lyckades jag få upp den till ytan och det var härligt att se den breda, guldfärgade sidan skimra i solen. Min kompis Kim Hagström ropar att det är ett nytt personbästa – och direkt efter märker vi att håven är kvar på land. Då blev det plötsligt ännu mer spännande. Men som tur var kunde Kim lösa det med ett snyggt mungrepp , berättar Pontus.

”direkt efter märker vi att håven är kvar på land. Då blev det plötsligt ännu mer spännande”

Mätstickan visade 48 centimeter och de båda vännerna kunde se att abborren var i toppkondition. Därför blev ingen förvånad när vikten nästan nådde upp till tvåkilosstrecket.
– Vågen visade faktiskt 2010 gram i början men tickade sedan ner till 1985 gram. Vi tog några snabba bilder och därefter fick den vackra fisken förstås simma vidare, berättar han.

Pontus släpper taget om sitt nya personbästa. Foto: Kim Hagström

Fisket fortsatte och Pontus firade fler framgångar med sin Neko-rigg.
– Jag fiskar den kanske inte riktigt traditionellt med superlätta vikter utan använder mig oftast av 3-8 gram istället. Det är Calle på Darts som har lärt mig tekniken och jag har fått riktigt mycket fisk på just den här metoden. För min del blev det sex abborrar till, och dessutom en sutare och en fyrakilos braxen på dropshot, hälsar Pontus.

Foto: Kim Hagström

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en storartad säsongsöppning!

Hans Hällman