Dubbelhugg av 10-plussare

Joel Erlandsson med den glupska gäddan som högg två gånger under samma pass. Foto: JAC Fishing Team
ANNONS

När killarna i JAC Fishing Team nyligen spelade in en film om ismete var gäddorna på hugget. Särskilt en glupsk rackare på över tio kilo. Den fångades nämligen två gånger under samma pass!

Många drömmer om att få en gädda på över tio kilo. Andra lyckas ofta. Men få har klarat konststycket att fånga samma tioplussare två gånger under samma pass.
Här kommer Joel Erlandssons sköna historia om JAC Fishing Teams stiliga dubbelfångst.

”Det började med att min kompis Christian Berger fick ett fäll på en mört. Vi halvsprang fram till hålet och när vi kom fram så stack gäddan. Christian gjorde mothugg och hade svårt att avgöra hur stor den var. Men när vi såg den grova fisken nere i hålet sa jag att den nog vägde över tio kilo. Gäddan gjorde några små rusningar innan den var redo för landning. Jag körde ner handen i hålet och fick till slut ett bra grepp. När gäddan kom upp så började alla skrika av glädje!

”När gäddan kom upp så började alla skrika av glädje!”

Kroken satt klockrent i munnen så fisken fick gå tillbaka i hålet medan vi förberedde våg och måttband. Gäddan var 116 centimeter och vägde 10,2 kilo. Efter några snabba bilder fick hon simma tillbaka och vi såg att hon var riktigt pigg. Det blev kramkalas direkt och fisket fortsatte.

Foto: JAC Fishing Team

Efter fyra timmar så fällde det på mitt yttersta spö, som var omkring 60 meter från där Christian fick sin 10-plussare. Vi sprang fram till hålet och linan gick ut lite långsamt. Jag gjorde mothugg och kände direkt att det var en bra fisk.

”Jag gjorde mothugg och kände direkt att det var en bra fisk”

Fighten påminde om Christians och när jag fick syn på gäddan så trodde jag att den vägde runt 8-9 kilo. Det blev en rusning till men sen var den redo för landning. Jag fick grepp om gäddan och lyfte upp den ur hålet. Återigen satt kroken bra och fisken fick vila i vattnet innan den vägdes och mättes. Den här gången visade måttbandet 116 centimeter och vikten var 10,1 kilo. Stämningen var på topp och vi tog en massa härliga bilder innan det var dags att släppa henne fri igen. Hon försvann i djupet inom fem sekunder. När Christian klippte filmen dagen efter upptäckte han att samma gädda hade fångats två gånger. Jag trodde inte på honom först, men såg sen att den hade samma sår längst bak på kroppen. Då insåg även jag att vi fått samma fisk!”

Tack för rapporten och dubbelgrattis till fångsten!

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 07 April 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS