Dubbla utryckningar för polisen efter tjuvfiske i Ringhals

Händelsen vid Ringhals inträffade förra veckan. Foto: Annika Örnborg
ANNONS

Att en tjuvfiskare blir ertappad är måhända ingen uppseendeväckande händelse. Men att polisen får ingripa två gånger på samma ställe samma helg hör inte till vanligheterna.

Det hela utspelade sig vid Biskopshagens naturreservat i Halland, i närheten av Ringhals, där det inte är tillåtet att fiska. Det första tjuvfisket upptäcktes av polisen under en patrullering, där de noterade en bil lastad med fiskeutrustning, enligt Hallands Nyheter. Fiskeutrustningen tillhörde tre män, som ertappades ute på vattnet när de satt och fiskade. Kvällen efteråt var det dags igen. Polisen gjorde en ny patrullering vid området, och då påträffades ännu en tjuvfiskare. Denna gång en man som redan hade hunnit dra upp två fiskar, och dessutom några krabbor. Mannen fick sina fiskespön beslagtagna, och samtliga personer i historien är anmälda för fiskebrott.

Vilka arter tjuvfiskarna var ute efter framgår inte av historien, men det är känt att vid kylvattenutsläppet från Ringhals kan vattnet vara cirka 10 grader varmare än i det omgivande havet.

Läs om avancerade fiskeprylar:

Snart på marknaden: Drönaren som lockar fram fisken

Publicerad: 21 January 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS