Elever tog examen i att driva fiskecamp


Det finns gott om harr i Klarälven och i helgen tog de på både torrfluga och nymf. Den här mätte drygt 40 centimeter. (Foto: Emil Östensson)


Ett tjugotal fiskegäster fick i helgen njuta av harrfiske i strålande höstväder när studenter vid Sportfiskeakademins yrkeshögskoleutbildning skulle examineras i ett flertal kurser.
Det var för åttonde året i rad som Långbergets sporthotell i norra Värmland förvandlades till fiskecamp. Vid rodret stod studenter från den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen vid Sportfiskeakademin i Forshaga.
Det återkommande arrangemanget fungerar som examensprov för ett flertal kurser, däribland Professionell guidning och Matlagning och servering. Redan under förra veckan var studenterna på plats och förberedde sig genom att provfiska de olika fiskeplatserna längs Klarälven, provlaga maten och planera logistiken.
Gästerna kom från hela landet och hade blandad erfarenhet av flugfiske – alltifrån rutinerade rävar till totala nybörjare. Sara Holmberg från Abborrträsk, strax utan för Arvidsjaur, hörde till de senare. Efter två dagar med lektioner i både kastteknik och fiske var hon väldigt nöjd med studenternas insats.
– Det har gått bättre än väntat, jag har faktiskt redan fått två harrar. Nu kan jag komma hem som ett flugfiskeproffs, säger hon med ett skratt.
Vill du läsa mer om Sportfiskeakademin och YH-utbildningen? Klicka här.
Angelica Hemlin