Enorm piggvar till Kolbeck

ANNONS

Tur, timing och talang – och en avundsvärd uthållighet - har gjort Nicklas Kolbeck till en av landets i särklass skickligaste sportfiskare. Piggvaren på bilden väger 6,4 kilo och förmodligen den största piggvar som fångats vid riktat fiske i svenska vatten. (Foto: Anders Nicander)

Piggvarfisket i landets kanske mest intressanta marina område, 8-fjordarområdet kring Tjörn och Orust, är just nu helt glimrande. Förra veckan fångade Anders Christensson en piggvar på 5,3 kilo som vi berättat om tidigare. I dag på morgonen fångade mästerfiskare Nicklas Kolbeck en piggvar på hela 6,4 kilo.
Fisket efter stor piggvar på grunt vattnet i vattnen innanför Orust är utan tvekan det mest spektakulära fiske man kan uppleva i en svensk skärgård. Fiskarna är många, de är stora och miljön är världsunik. Att fisket är så bra just här beror på att endast fiske med krok och burar är tillåtet. Torsk, kolja och bleka är helt fredade och inom ett par områden råder totalt fiskeförbud.
Redan långt innan projektet utvärderats kan vi konstatera att 8-fjordars idéer kan ge oss fisken tillbaka. Så vad väntar nio på Björn Risinger, Generaldirektör på Havs- och Vattenmyndigheten. När får vi fler ”8-fjordar”?
Nicklas Kolbecks enorma piggvar togs på insidan av Orust på mycket grunt vatten. Fisken fångades med ”sight-fishing” med en vattenkikare. Betet var en långsmal jigg.
Läs tidigare notiser om piggvar.
Anders Nicander

Publicerad: 04 May 2013
Av: nicander
ANNONS