Envishet gav 125-centimetare

Pelle firade pingstdagen på bästa sätt - med en mäktig gädda i famnen!

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Gårdagens lyckade pass inleddes tidigt och klockan 06:45 driftade båten över en brant med några sporadiska stenbumlingar. Pelle fiskade tillsammans med Daniel Johansson och skickade iväg en 27-centimeters ShadTeez i färgen Headlight. Plötsligt blev det stumt i spöt.

”Jag kunde ha satt min årslön på att det var sten”

– Jag kunde ha satt min årslön på att det var sten. Sen kände jag ett huvudskak, men ingen av oss brusade upp eftersom vi driftade och trodde att vinden spelade för stor roll. Danne tog ändå fram håven ”utifall…”.  Vi såg inte fisken alls förrän den dök upp jämte båten. Håvningen blev odramatisk och vi trodde att det kunde vara en ”tia” med lite flyt. Men när jag tog tag i fisken och lyfte upp den ändrades det helt. Då förstod vi att detta är en drömfisk, berättar Pelle.

Och visst var det så. Gäddan var 125 centimeter lång och hade nyligen lekt. Ändå vägde den en bit över tretton kilo.

– Jag måste erkänna att vi lagt alldeles för många pass utan att se en tillstymmelse till grov fisk, men vi fortsatte att tro på att det måste gå brutala gäddor pelagiskt. Och det fick vi ju kvitto på till slut, hälsar han.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman