Eriks makalösa trippel förde laget till Svensktoppen

Erik Petersson med årets största anmälda gädda i Svenska Specimentävlingen. Foto: Privat
ANNONS

Det börjar dra ihop sig till sista ronderna i Svenska Specimentävlingen. I toppen hittar vi just nu Team Mött – där en av årets mest framgångsrika fångstmän återfinns.

Erik med sin makalösa lax.

Svenska Specimentävlingen samlar flera av de absolut skickligaste artjägarna i landet, och de åker kors och tvärs över riket i jakten på storfiskar. Fiskejournalen har redan berättat om Erik Peterssons makalösa abborre på 2 520 gram, och när den senaste rapporten kring tävlingen släpptes så står det klart att han ligger bakom ställningen i toppen. Eriks lag Team Mött har en ganska betryggande ledning före tvåan Umeå Specimen och trean C4 Specimen.

Faktum är att Erik fångat både årets största anmälda gädda på 15 700 gram (Lödde å) och årets största lax på hela 23 000 gram utanför Blekinges kust.
Frågan är om någon sportfiskare någonsin tidigare levererat en sådan trippel på svensk mark under en och samma säsong? Vi undrar också hur laget tänker lägga upp taktiken för att säkra segern Svenska Specimentävlingen.
– Vi kör på som vanligt och försöker sprida ut våra team kamrater på de arter vi har mest att hämta på, hälsar Erik Petersson, som vunnit tävlingen en gång tidigare med laget med The art of Fishing.
Här kan du läsa om storyn när han fångade sin drömabborre. Här hittar du också ställningen i Svenska Specimentävlingen.

 

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 16 oktober 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS